SamGIS Skåne nyhetsbrev sept-18

Hösten rivstartade för SamGIS Skåne med en dag i cykelns tecken tidigt i september. De som deltog fick höra om cykelplanering i Malmö och Köpenhamn och dessutom testa en del av Köpenhamns cykellösningar i praktiken. Vädrets makter var på deltagarnas sida och det blev en riktigt lyckad dag för de som deltog.

Medlemslista på hemsidan

Vi har en ny sida under samgis.se som listar alla medlemsorganisationer. Detta har varit ett önskemål från flera av våra medlemmar. Om du inte hade koll på vilka organisationer som är medlemmar kan du alltså få det nu, se här.

Medlemspresentation på hemsidan

Vi testar en ny grej på hemsidan: presentation av medlemsorganisationer. Först ut är Trivector, vår senast tillkomna medlem. Är du nyfiken på vad de håller på med kan du läsa här. Vill du också presentera din organisation på hemsidan? Hör av dig till samgis@ikoncept.se.

Dataskyddsförordningen (GDPR)

Dataskyddsförordningen, eller som kanske fler säger: GDPR, har väl inte undgått någon den senaste tiden. SamGIS Skåne samlar in personuppgifter (namn och e-postadress) för kontaktpersoner för medlemsorganisationer. Vi samlar även in personuppgifter (namn och e-postadress) för de som anmäler sig till våra arrangemang och de som anmäler sig som prenumeranter för våra utskick.

SamGIS Skånes styrelse är personuppgiftsansvarig. Du som har personuppgifter lagrade hos SamGIS Skåne har rätt att få tillgång till dina personuppgifter, att får dem rättade, att få dem raderade om uppgifterna inte längre är nödvändiga och rätt att få veta hur länge personuppgifterna kommer att lagras. Kontakta samgis@ikoncept i alla dessa frågor. Du har även rätt att lämna in klagomål till Datainspektionen.

Kommande arrangemang

Styrelsen har format en arbetsgrupp som planerar ett arrangemang i slutet av oktober eller början av november. Håll utkik efter kommande information om det! Styrelsen har planerat in teman för vårens workshoppar och vi har mycket att se fram emot. Styrelsen har en förslagsbank som vi fyller på kontinuerligt. Om du har idéer får du gärna kontakta någon i styrelsen eller samgis@ikoncept.se.

Årets största arrangemang är Kart- och GISdagen som i år även blir ett firande av SamGIS Skånes 25-årsjubileum. Boka in den 6 december, vi kommer att vara på samma ställe som förra årets Kart- och GISdag: Radisson Blu i Helsingborg.

Har du förslag på föredrag (eget eller någon annan) till Kart-och GISdagen? Hör av dig till styrelsen!

Tävling

Förhoppningen är att vi kan presentera en ny logga för SamGIS Skåne under jubileumsmiddagen. Hittills har vi fått in 3 bidrag – jättekul! Men fortsätt gärna spåna och skicka in ditt bidrag till samgis@ikoncept.se senast den 31 oktober. Loggan ska gärna vara i något vektorformat, t.ex. eps.

Stipendium

Sist, men inte minst: Glöm inte bort att söka SamGIS Skånes stipendium. Sök för dig själv eller nominera en kollega! Ansökan ska vara inne senast vid utgången av februari och mejlas till samgis@ikoncept.se.