Det blir aldrig som man tänkt sig

Äng och sol

Nej, det blir aldrig riktigt som man tänkt sig, men de senaste månaderna har nog överträffat det mesta. För SamGIS Skånes del så är det naturligtvis tråkigt att behöva ställa in arrangemang och ändra planer, men vi lider ingen direkt skada. Vårseminariet som vi hade planerat för den 23 april har vi en tanke om att genomföra i en annan form under hösten, vilket vi återkommer till efter sommaren. Andra inplanerade aktiviteter som den mer praktiskt inriktade uppföljningen av vår uppskattade BIM/GIS-workshop och en planerad studieresa är svåra att genomföra på alternativa sätt och får helt enkelt vänta.

Årsmötet, som traditionellt hålls i samband med vårseminariet, genomförde vi som ett webbmöte. Vi är glada att vi kan välkomna en ny styrelseledamot: Tilda Brage som jobbar på Lunds kommun. I övrigt ser styrelsen sammansättning ut som föregående år. Stort tack till alla som ställer upp och vill bidra till föreningens verksamhet. Stort tack även till er som ställer upp som revisorer och valberedning. Alla förtroendevalda hittar ni här.

SamGIS Skånes stipendiat 2020

I samband med årsmötet delade vi ut årets stipendium till Charlotte Rodenstedt för hennes arbete med appen Be Here Then. Stort grattis Charlotte och vi ser fram emot fler ställen att besöka med appen!

Kommande med SamGIS Skåne

Det vi planerar närmast är en introduktion till programspråket R för GIS:are. Det blir i form av ett webinar, tidpunkt någongång efter semestrarna, i augusti/september. Mer information kommer så snart vi kan.

Världens största digitala GIS-konferens i sommar är digital!

Esri bjuder in till internationell användarkonferens 13-15 juli. För att anmäla sig till konferensen behöver du organisationens kundnummer och ett personligt Esri-konto, dock är den inledande Plenary öppen för alla. I övrigt kommer det att finnas seminarier, användarpresentationer, tech sessions, frågestunder och möjlighet att ”möta” experter. Konferensen administreras/sänds från Kalifornien, dvs det är -9 timmars tidsskillnad om man vill vara med live från Sverige. För de som inte vill vända på dygnet kommer det att finnas förinspelade sessioner/presentationer som man kan se när som helst på dygnet under den 13-15 juli. Läs mer om konferensen här.

BAL i QGIS?

På QGIS Sveriges årsmöte fick styrelsen i uppdrag att undersöka intresset för att utveckla funktioner för BAL i QGIS. BAL står för tjänstebaserat utbyte av byggnader, adresser och lägenheter mellan kommuner och Lantmäteriet. Styrelsen för QGIS Sverige håller på att undersöka intresset, så fyll i här om du tycker att det här är en bra idé. Det finns även frågor om andra tänkbara samarbetsområden.

Vill du som medlemsorganisation berätta om din verksamhet på SamGIS Skånes hemsida? Kontakta styrelsen på samgis@ikoncept.se om du vill bidra.

Och sist, men inte minst: glöm inte att följa SamGIS Skåne på Linkedin, Twitter och Facebook.

Glad sommar!