Slut på det roliga?

skor på öde pir

Semestern och den sista stranddagen har väl passerat för de flesta nu, men det finns en hel del att se fram emot innan vi firar in ett nytt år!

SamGIS Skåne bjuder in till ett GIS/BIM-seminarium den 15 oktober i Malmö. Det blir spännande presentationer från både den privata sektorn, kommunen och myndighetsvärlden om hur man kan integrera GIS och BIM. Programmet publiceras inom kort, så håll utkik på hemsidan och i din inkorg.

Årets Kart- och GIS-dag är inplanerad till den 10 december, boka gärna in dagen redan nu.

Utöver dessa två arrangemang planerar vi något i ny form i samband med GIS-dagen. Vad planerar ni för GIS-dagen?

GDPR

För dig som har gått och funderat på hur SamGIS Skåne hanterar dina personuppgifter så har vi nu svar på vår hemsida. Här kan du läsa om det, vi kommer att göra ytterligare några mindre förändringar på hemsidan och i våra anmälningsformulär för att tydliggöra hanteringen av personuppgifter den närmsta tiden. Apropå det så har de styrelsemedlemmar som deltog på det senaste styrelsemötet glädjande nog samtyckt till att medverka på bild, som ni såklart hittar på hemsidan.

Tips

Vi vill passa på att uppmärksamma några andra arrangemang den närmsta tiden som kan vara av intresse för våra medlemmar.

Vår systerorganisation SydostGIS planerar en dag på temat statistik och kartberättelser den 16 oktober.  Mer information kommer inom kort på deras hemsida.

ESRI användardagar har dragit i gång, den 8 oktober kommer de till Malmö. Läs mer här.

24 september har Kommunförbundet Skåne bjudit in till konferensen Digitalisering av planprocessen i samverkan med Lantmäteriet och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Anmälan är stängd. Läs mer här.

Den 24-26 mars 2020 är det dags för de årliga Kartdagarna som arrangeras av Kartografiska Sällskapet i Karlstad den här gången. Lämna in dina förslag här senast 3 oktober.

Och sist, men inte minst: glöm inte att följa SamGIS Skåne på Linkedin, Twitter och Facebook!