Höstdagar med SamGIS Skåne

kastanjer

Just den här vackra höstdagen är det GIS/BIM-dag med SamGIS Skåne i Malmö

Det visade sig vara ett jättestort intresse för programmet och vi är säkra på att dagen blir givande på alla sätt och vis för er som deltar. Men misströsta inte om ni missar dagens program. Dels lägger vi ut presentationer i efterhand i den mån våra föredragshållare tillåter det (men det brukar de göra), dels kommer det fler dagar med SamGIS under hösten!

AW på internationella GIS-dagen

På internationella GIS-dagen 13 november planerar vi för ett lite annorlunda arrangemang. Vi tänker oss ett kortare studiebesök hos en av våra medlemmar i Malmö på den senare delen av eftermiddagen, därefter en social aktivitet efter arbetstid. Boka in dagen så återkommer vi.

Kart- och GIS-dagen

Årets Kart-och GIS-dag går av stapeln på självaste Nobeldagen den 10 december i Malmö. Arbetsgruppen planerar för fullt och om du vill lämna ett eget förslag på föredrag kan du mejla samgis@ikoncept.se.

SamGIS Skånes stipendium

Du kan ansöka om SamGIS Skånes stipendium för egen räkning eller kanske nominera en kollega. Stipendiet är på 10 000 kr, ansökningstiden går ut den sista februari. Läs mer om stipendiet på vår hemsida.

Tips

Vi vill också passa på tipsa om lite annat som kan vara av intresse för våra medlemmar.

Den 16 oktober, dvs redan i morgon, planerar  vår systerorganisation SydostGIS en dag på temat statistik och kartberättelser i Karlshamn, se mer information på deras hemsida.

Nästa möte i Geodatasamverkan Skåne är den 22 november.

Undrar du också vad det där med AI egentligen innebär, men har inte vågat säga det? Den kostnadsfria online-kursen Elements of AI är kanske något för dig? Linköpings universitet är en av organisationerna som ligger bakom kursen.

Och apropå AI så ordnar GIS-väst höstmöte just med tema AI i Göteborg den 12 november, läs mer.

Det finns ju gott om GIS-bloggar där ute. En blogg som är bra för bl.a. QGIS-användare är Anita Grasers blogg Free and Open Source GIS Ramblings. Ett tips för dig som jobbar mer med ESRI:s programflora är GIS-bloggen, som drivs av vår egen styrelsemedlem Oscar Monell. Vilka bloggar följer du?

Och sist, men inte minst: glöm inte att följa SamGIS Skåne på Linkedin, Twitter och Facebook!